Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ГРЕЧАНОПОДІВСЬКА ОТГ

Виконавчий комітет
23.11.2020

Гречаноподівська сільська об’єднана територіальна громада – економічно стабільна й соціально інтегрована територія, яка прагне якісного та сталого розвитку, з інноваційним використанням наявних ресурсів і сучасних можливостей.

Громада входить до десятки лідерів за показниками фінансової спроможності в групі громад з чисельністю населення до 5 тис. осіб. Підтвердженням взірцевого підходу до ефективного управління коштами стала перемога ОТГ в рейтингу бюджетної прозорості «Кришталь року 2019» в номінації «Найбільш креативна інформаційна кампанія збору пропозицій до бюджету». Оцінка громад та їх бюджетів проводилась за спільною методологією, впровадженою програмами USAID DOBRE та «U-LEAD з Європою».

Згідно з рейтингом Фонду «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» ОТГ увійшла до 20-ки найкращих громад Дніпропетровської області, посівши 7 місце. Дослідження враховує 40 показників та відображає інвестиційну привабливість громад у 2020 році.

Розуміючи необхідність якісної інформаційної присутності та підтримуючи тренди цифровізації, Гречаноподівська громада активно впроваджує діджитал інструмент промоції іміджу своєї території. Завдяки фінансовій підтримці міжнародних програм, в ОТГ було створено вебсайт на платформі Dosvit за сучасними ІТ-канонами та цифрову систему обліку власних земельних активів на платформі ArcGIS Online. Такий підхід сприяє максимально широкому та детальному представленню ресурсного потенціалу громади.

Економіка громади має виключно сільськогосподарський характер. В ОТГ переважають середні та малі сільськогосподарські підприємства. Великих, так званих латифундій – немає. Всього на території громади зареєстровано 41 господарський суб’єкт.

Рослинницька сфера зорієнтована переважно на вирощування зернових і технічних культур. Вони є лідерами за обсягами та дохідністю виробництва, відповідають ефективній інфраструктурі ринку й сприяють формуванню відповідного попиту. Серед зернофуражних культур основне місце займають ячмінь та просо. Соняшник залишається основною культурою для виробництва оліє-сировини в ОТГ.

Основні підприємства – це ТОВ «Світанок», ТОВ «Олександрівське 2014», СТОВ Агрофірма «Степове», ПП «Нійоля», ФГ «Астарта», ФГ «Дар». Існує також кілька сотень дрібних одноосібних господарств, які відрізняються від фермерських господарств невеликими ділянками оброблюваних земель. На підприємствах усіх форм власності відбувається ефективне оновлення та заміна сільськогосподарської техніки.

Тваринництво розвивається на базі дрібних домашніх господарств. За приблизними оцінками, загальна кількість ВРХ становить 600 голів.

Подальше економічне зростання громада вбачає в наступних пріоритетах:

  • вирощування зернових та олійних культур;
  • розвиток птахівництва;
  • реалізація «зелених» проєктів.

Для реалізації бізнесових ідей громадою пропонуються:

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше